Wanneer de zomer in Nederland echt voorbij is gaan we alweer snel richting het najaar. Dat betekent meer donkere, koude en regenachtige dagen. Niet iedereen werkt binnen en gelukkig niet, want wat moeten we zonder alle mensen die buiten aan het werk zijn? Denk aan mensen in de bouw of die werken aan de weg of elders. De juiste werkkleding is echter wel van essentieel belang om comfortabel buiten te werken. Kies daarom voor thermo werkkleding om je lichaam warm te houden tijdens de koudere werkdagen buiten.
In deze blog vertellen we je graag meer over thermo werkkleding om je lichaam warm te houden en handige tips voor het optimale gebruik.
Hoe werkt thermokleding?
Heel fijn thermo werkkleding om je lichaam warm te houden, maar hoe werkt het eigenlijk en wat is de beste manier om het te dragen? Je krijgt door het dragen van thermokleding het niet ineens extra of automatisch warm. Een thermoshirt of broek zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft. Het is dus niet raar dat je aan het begin van het werk nog wat frisjes aanvoelt. Je lichaam moet zichzelf namelijk opwarmen. Houd dit dus goed in je achterhoofd. Zodra je lichaam op temperatuur is houdt het de warmte dus vast. Hieronder nog even kort samengevat wat de functie van thermokleding is:
- Thermokleding voert zweet en warmte af naar buiten/de tweede laag.
- Wanneer je zelf opwarmt door middel van inspanning houd thermokleding deze warmte vast.
Thermokleding juist dragen
Thermokleding functioneert het best als het in direct contact staat met de huid. Echter is alleen thermokleding niet voldoende om echt warm te blijven. Het vormt de eerste laag en daarboven zal dus ook nog een laag met kleding moeten. Je draagt als tweede laag bijvoorbeeld een werksweater als bovenstuk en een werkbroek als onderstuk. Mocht het echt koud zijn, hard waaien of regen, dan kun je ervoor kiezen om nog een extra werkjas te dragen. In dat geval maak je gebruik van het 3 lagen systeem. Dit houdt in:
- Onderlaag: deze eerste laag zorgt voor zweet afvoer en houdt de huid droog. Thermo ondergoed is daar bijvoorbeeld perfect voor en wordt vaak als echt de eerste laag gebruikt.
- Tussenlaag: isoleert en voert het transpiratievocht verder af naar buiten. Denk aan een shirt of sweater.
- Buiten laag: de laatste laag beschermt je tegen weersomstandigheden, zoals de kou, wind, regen en sneeuw. Een warme goed geïsoleerde jas zou een goede buiten laag zijn.
Houd je lichaam werk met thermokleding
Als je lichaam op een goede temperatuur is en deze ook zo blijft kun jij op een fijne manier je werk buiten doen. Het is belangrijk om thermokleding te kopen in de juiste maat. Het is tenslotte één van de eerste lagen die je aan hebt en daarom belangrijk dat het lekker zit. Mocht je voor je bedrijf thermokleding willen aanschaffen voor werknemers, dan kun je deze ook nog eens laten bedrukken met je bedrijfslogo of een slogan. Voor meer informatie over het bedrukken van thermokleding kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden en een offerte.